Ingredientai
- Trapi tešla: 400 g
- Vyšnių džemas 5 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Ryžiai 25 g malti
- Migdolai 50 g malti
- Kokosų drožlės 50 g
- Lazdynų riešutai 50 g grūsti
- Vyšnios 100 g cukruotos
Kaip gaminti
1. Kepimo popieriumi ištiestą skardą išklokite tešla, kraštus gražiai apipjaustykite. Palaikykite šaldytuve, tada ištepkite vyšnių džemu.
2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite maltus ryžius, migdolus, kokosų drožles, lazdynų riešutus ir vėl išmaišykite.
3. Ant vyšnių džemu apteptos tešlos sudėkite riešutų masę.
4. Pyrago paviršių papuoškite vyšniomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40–45 mitutes (jei po pusvalandžio matysite, kad viršus kepa greitai, pyragą apklokite kepimo popieriumi).
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“