Ingredientai
- Sviestas 100 g pagrindui
- Kiaušiniai 3 vnt. trynys - pagrindui ir 2 - įdarui
- Miltai 250 g pagrindui
- Grietinė 50 g pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Kėlimo milteliai: (0,5 - pagrindui) 1 arbat. š.
- Varškė 180 g tepamo sūrelio - įdarui
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. įdarui
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. įdarui
- Vyšnios 1 sauja įdarui
Kaip gaminti
- Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
- Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
- Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.
- Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
- Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
- Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita