Ingredientai
- Sausainiai 250 g šokoladiniai – pagrindui
- Sviestas 140 g tirpintas – pagrindui; 2 valg. š. tirpinto – kremui
- Bananai 3 vnt. vidutinio dydžio – kremui
- Rudasis cukrus 3 valg. š. kremui
- Grietinėlė 240 g riebi – kremui; 3 valg. š. – viršui aplieti
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Miltelinis cukrus 180 g kremui
- Žemės riešutų sviestas: (kremui) 330 g
- Auksaspalvis sirupas: (kremui) 115 g
- Šokoladas 100 g pieninis – viršui aplieti
- Žemės riešutai 50 g sūdyti, kapoti
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Sausainius smukiai sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
4. Į kitą kepimo indą sudėkite griežinėliais supjaustytus bananus.
5. Apšlakstykite 2 valg. š. sviesto ir apibarstykite 3 valg. š. rudojo cukraus.
6. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 min., retkarčiais pamaišydami. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
7. Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir padėkite į šaldytuvą.
8. Dubenyje plaktuvu iki vientisos masės išplakite miltelinį cukrų ir maskarponę.
9. Įmaišykite žemės riešutų sviestą, auksaspalvį sirupą ir vėl plakite.
10. Lengvai ir atsargiai įmaišykite suplaktą grietinėlę.
11. Galiausiai į kremą įmaišykite visiškai atvėsusius keptus bananus.
12. Paruoštą kremą tolygiai paskleiskite ant atvėsusio šokoladinio pyrago pagrindo.
13. Pieniinį šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į dubenėlį su 3 valg. š. grietinėlės.
14. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie minutę ir sumaišykite – šokoladas turi ištirpti. Turite gauti vientisą masę.
15. Tirpintu šokoladu aptepkite pyrago viršų. Apibarstykite kapotais sūdytais žemės riešutais.
16. Dėkite į šaldytuvą ir šaldykite bent 4–6 valandas arba per naktį, kol pyrago įdaras sustings.
Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita