Ingredientai
- Kefyras 1 st. 1 - 1,5 st. - tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Faršas 400 g kiaulienos - įdarui
- Kopūstai 200 g tarkuotų - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Aliejus 500 ml kepimui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. smulkinti - įdarui
Kaip gaminti
1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minučių kambario temperatūroje.
2. Tarkuotus kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite, paskui nuvarvinkite ir nuspauskite rankomis, kad liktų kuo mažiau vandens. Kopūstus sumaišykite su faršu, smulkintu svogūnu, pipirais, žalumynais ir druska.
3. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstytos lentelės, išpjaukite nemažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę gerai užspauskite. Kraštus apspauskite šakutės dantukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (aliejaus pilkite tiek, kad pyragėliai plaukiotų) ir ant nedidelės ugnies virkite pyragėlius.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita