Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - tešlai, baltymas - įdarui
- Sviestas 70 g tešlai
- Grybai 20 g džiovinti miško - įdarui
- Pievagrybiai 250 g įdarui
- Aliejus 2 valg. š. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Džiūvėsiai 50 g malti - įdarui
- Migdolai 50 g įdarui
- Anakardžių riešutai 125 g įdarui
- Sojų padažas 1 arbat. š. įdarui
- Vynas 3 valg. š. baltas - įdarui
- Čiobreliai 1 arbat. š. įdarui
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nusunkite (3 šaukštus sunkos atidėkite) ir smulkiai supjaustykite.
2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytą atšaldytą sviestą. Trinkite miltus ir sviestą tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite kiaušinio trynį, įpilkite šaukštą vandens, užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaltai.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepkite svogūnus. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite džiovintus grybus ir smulkintus pievagrybius, pagardinkite čiobreliais, vis pamaišydama kepkite maždaug 5 min.
4. Supilkite sojų padažą, vyną ir grybų sunką, masę kaitinkite dar 2–3 min.
5. Elektriniu grūstuvu susmulkinkite anakardžius ir migdolus. Sumaišykite apkeptus grybus, riešutus ir džiūvėsėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
6. Pyragėlius kepkite keksiukų formose. Iškočiokite iš tešlos apskritą blynelį, išklokite formą, užkrėskite įdaro, ant viršaus uždėkite mažesnį blynelį, kraštus užspauskite.
7. Pašaukite pyragėlius į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Baigiant kepti viršų aptepkite kiaušinio baltymu. Patiekite karštus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita