Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Grybai 300 g džiovinti, sūdyti ar virti
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorų padažas 200 ml mažas indelis pomidorų pastos
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. kapotų
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite ir supjaustykite dailiais kvadratėliais. Grybus nuspauskite ir susmulkinkite (jei naudosite džiovintus, iš vakaro pamerkite). Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels.
2. Į svogūnų masę suberkite smulkintus grybus, šiek tiek pakepinkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.
3. Paruoštą grybų masę atvėsinkite, antraip tešlos lakšteliai išskys. Po šaukštą grybų masės krėskite ant pomidorų pasta apteptų tešlos kvadratėlių ir dailiai užlankstykite.
4. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinių plakiniu ir 20 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita