Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Sviestas 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kumpis 300 g virtas kalakutienos
- Mocarelos sūris 300 g
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Atšildytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite.
2. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu.
3. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.
4. Kalakutienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viso tešlos lakšto paviršiaus.
5. Ant viršaus tankiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais (dėl gaivos įdarą tiktų pagardinti smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis), tada užklokite likusiu tešlos lakštu. Kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir gražiai užspauskite pirštais.
6. Likusį kiaušinio baltymą suplakite su tryniu ir aptepkite pyrago viršų.
7. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita