Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 225 g 3 lakštai po 75 g, tinka ir mielinė tešla
- Kumpis 3 riekės virto
- Ožkų pieno sūris 150 g volelio formos
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Pinijų sėklos: 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Medus 1 valg. š.
- Vynuogės 12 vnt. be kauliukų, raudonosios
- Rozmarinai 1 žiupsnelis švieži
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, lakštus perpjaukite per pusę. Iš jų išspauskite apie 8 cm skersmens skritulius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 8–9 minutes.
2. Kumpio griežinėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant paplotėlių.
3. Sūrį supjaustykite į šešis griežinėlius ir po vieną uždėkite ant paplotėlių šalia kumpio.
4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant sūrio su kumpiu. Viršų apibarstykite pinijų sėklomis, pipirais, apšlakstykite medumi. Kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Ant iškeptų pyragėlių uždėkite perpus perpjautų vynuogių, papuoškite rozmarinais.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita