Ingredientai
- Miltai 500 g kvietiniai
- Pienas 250 ml
- Mielės 30 g šviežios
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai
- Margarinas 50 g arba sviestas - tirpintas
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š. įdarui
- Sūris 100 g fermentinis - įdarui
- Migdolai 2 valg. š. dribsniai - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Kumpis 150 g šaltai rūkytas
Kaip gaminti
1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps.
4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. Tada apiberkite dubens šonuose likusiais miltais ir kildykite 15–20 minučių.
5. Kiaušinio trynį išsukite su tirpintu pravėsusiu margarinu ar sviestu.
6. Supilkite ant pakilusios minklės, apibarstykite druska ir suminkykite. Tešlą palikite 1 valandai, kad pakiltų.
7. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite, kiaulienos kumpį sumalkite.
8. Kitame inde sviestą išsukite su kiaušinio tryniu, suberkite sūrį, kumpį, migdolų dribsnius, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.
9. Tešlą iškočiokite ant miltuotos lentutės ir supjaustykite kvadratėliais.
10. Ant kiekvieno jų uždėkite po šaukštą įdaro, kampus užlenkite ir gerai užspauskite.
11. Pyragėlius sudėkite į sviestu pateptą skardą ir palikite pakilti dar apie 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita