Ingredientai
- Špinatai 200 g
- Fetos sūris 150 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Graikiniai riešutai 80 g
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Aliejus 50 ml
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite.
3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
4. Elektriniu grūstuvu susmulkinkite graikinius riešutus.
5. Dubenyje sumaišykite špinatus, smulkintus riešutus, sūrį ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite muskatu, sutrinkite masę šakute arba grūstuvu.
6. Supjaustykite tešlos lakštus vienodo pločio juostelėmis. Patieskite ant stalo vieną tešlos juostelę, kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, per vidurį dėkite špinatų įdaro, ant viršaus uždėkite kitą juostelę, prieš tai ją įpjaukite kas 0,5 cm, užspauskite kraštus. Supjaustykite juostelę vienodo dydžio gaballiais. Patepkite pyragėlių viršų kiaušiniu.
7. Sudėkite į skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita