Ingredientai
- Mielės 45 g šviežios
- Cukrus 2 arbat. š.
- Vanduo 500 ml
- Miltai 900 g kvietiniai
- Aliejus 200 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Špinatai 300 g įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis maltas - įdarui
Kaip gaminti
1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.
2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
4. Dubenį uždenkite ir leiskite tešlai valandą pakilti. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
5. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite įkaitintame svieste.
6. Sudėkite špinatus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu ir maišydami truputį pakepkite.
7. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite, kol jie sukrekės.
8. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.
9. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, sulenkite trikampiu ir gerai apspauskite kraštus.
10. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita