Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Špinatai 400 g
- Fetos sūris 50 g
- Sūris 50 g tarkuotas fermentinis
- Mėlynųjų pelėsių sūris 80 g 4–5 šaukštai trupintas
- Graikiniai riešutai 3 valg. š. smulkinti
- Svogūnai 1 vnt.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės. Atvėsinkite, suberkite smulkintus riešutus, sudėkite visą sūrį, pagardinkite prieskoniais. Viską išmaišykite šakute.
2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedidelius sluoksniuotos tešlos lakštus atšildykite, kol taps lankstūs. Kiekvieną lakštą perpjaukite į dvi dalis. Įdarą padalykite į tiek dalių, kiek turite tešlos kvadratėlių.
3. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Pyragėlius sudėkite į skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Šiuos pyragėlius skanu valgyti šiltus.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita