Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g 2-3 lakštai
- Varškė 150 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinė 3 valg. š.
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu.
2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir užspauskite. Taip pat tešlą galite supjaustyti ir stačiakampiais, susukti ritinėlius, o kraštus lengvai užspausti šakute.
3. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus paviršius (apie 15-20 min.).
4. Pyragėlius tiekite apibarstytus milteliniu cukrumi.