Ingredientai
- Miltai 300 g kvietiniai
- Sviestas 60 g tirpintas
- Mielės 7 g sausos
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 3 valg. š.
- Aliejus 1 arbat. š. skardai patepti
- Vištiena 3 vnt. 2-3 kumpeliai - įdarui
- Šaldyti žirneliai 100 g įdarui
- Vištienos sultinys 1 vnt. šaukštas - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.
2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.
3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.
4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.
5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita