Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Faršas 300 g 300 - 350 žuvų faršo menkių ar lydekų
- Žuvies prieskoniai 3 g citrininiai, pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 4 g pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Garstyčios 2 valg. š. 2 - 3
- Majonezas 2 valg. š. 2 - 3
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Tešlą apšildykite ir šiek tiek pakočiokite. Į faršą įberkite žuvų prieskonių, pipirų, druskos ir šaukštą džiūvėsėlių.
2. Tešlą supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir aptepkite tešlos stačiakampius. Dėkite po šaukštą faršo, užlenkite ir gerai užspauskite kraštus.
3. Kiaušinį išplakite ir aptepkite pyragėlius. Sudėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Tuomet karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 10–15 minučių, kol gražiai parus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita