Ingredientai
- Batonas 10 riekės arba pyrago
- Spanguolės 2 st. 1 - tyrės ir 1/3 - džiovintų
- Romas 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Imbieras 1 arbat. š. miltelių
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Obuoliai 3 vnt.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Grietinėlė 1 st. 0,5 plakamosios
- Pienas 1 st.
Kaip gaminti
- Spanguoles užpilkite romu ir palikite, kad išbrinktų.
- Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.
- Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, imbiero miltelius, cinamoną.
- Karščiui atsparų indą aukštomis sienelėmis ištepkite riebalais, batono ar pyrago riekeles aptepkite sviestu, spanguolių džemu ir dėkite vieną ant kitos į tarpus vis užberdami tarkuotų obuolių, prieskonių mišinio ir nusausintų rome mirkytų spanguolių.
- Pyrago riekeles apšlakstykite likusiu romu.
- Kiaušinius elektriniu plakikliu iki vientisumo išplakite su cukrumi.
- Pildama plonyte srovele, įmaišykite grietinėlę ir pieną.
- Plakinį pamažu supilkite ant pyrago riekelių, kad susigertų.
- Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita