Ingredientai
- Miltai 200 g 165 g pagrindui ir 35 g įdarui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Kepimo milteliai 1 žiupsnelis pagrindui
- Sūris 85 g šalto minkšto sūrio (cream cheese); pagrindui
- Sviestas 140 g 110 g šalto, supjaustyto kubeliais pagrindui ir 30 g įdarui
- Vanduo 1,5 arbat. š. šalto; pagrindui
- Actas 1,5 arbat. š. obuolių; pagrindui
- Rabarbarai 500 g supjaustytų gabaliukais; įdarui
- Cukrus 250 g įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus, druską ir kepimo miltelius gerai permaišykite. Suberkite į elektrinį virtuvės kombainą. Sudėkite minkštą sūrį ir 20 sekundžių įjunkite pulso funkciją – turite gauti smėlio faktūrą.
2. Tuomet sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Vėl įjunkite pulso funkciją – tešla pradės po truputį lipti. Supilkite šaltą vandenį ir obuolių actą. Vėl įjunkite pulso funkciją.
3. Tešlą išimkite iš kombaino ir baikite minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Labai persistengti nereikia – užtenka, kad suliptų į vieną gabalą. Suformuokite rutulį ir šiek tiek suspauskite – vėliau bus lengviau kočioti tešlą.
4. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir minimum valandai įkiškite į šaldytuvą. Geriausia per naktį.
5. Dubenyje gerai permaišykite rabarbarus, cukrų, miltus ir cinamoną.
6. Iškočiokite 33 cm skersmens diską. Perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į vidurį sudėkite rabarbarus, iš šonų palikite apie 5–7 cm kraštus. Kraštus kruopščiai užlenkite. Ant rabarbarų viršaus uždėkite sviesto.
7. Kepkite 190 C temperatūroje apie 40–45 min. Rabarbarai turi būti visiškai iškepę, o kraštai gražiai apskrudę.