Ingredientai
- Rabarbarai 250 g 5 vidutinio dydžio lapkočiai
- Avietės 230 g tinka braškės, mėlynės, gervuogės, serbentai/šviežios arba šaldytos
- Vanilė 1 vnt. peiliu išskuskite ankšties viduje esančias sėklytes
- Rudasis cukrus 120 g
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys
- Sviestas 50 g
- Cukrus 50 g
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukšteliai tarkuotos žievelės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 70 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Pienas 2 valg. š. arba 3
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu cukrumi, citrinos žievele ir žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinį ir plakite, kol masė taps balkšva.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į plakinį, supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
4. Į kepimo indą suverskite rabarbarų ir uogų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą ir ją tolygiai išlyginkite šaukštu. Gausis tik plonas ir minkštas tešlos sluoksnelis, bet nepergyvenkite, jis kepdamas sukietės.
5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių.Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.
Šis desertas ypač skanu šiltas su ledais.
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Išbandyti receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita