Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 125 ml traškiajam sluoksniui
- Cukrus 4 valg. š. traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 100 g cukraus bei šaukštas cukraus pudros
- Graikiniai riešutai 4 valg. š. traškiajam sluoksniui
- Miltai 2 valg. š. traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 300 g
- traškiajam sluoksniui bespalvio ar gelsvo, bet ne raudono 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. traškiajam sluoksniui
- Sviestas 50 g traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt. krepšeliams
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. krepšeliams pusė šaukštelio
- Rabarbarai 500 g krepšeliams 5–6 stori stiebai
- Druska 1 arbat. š. krepšeliams žiupsnelis
Kaip gaminti
- Iš pradžių paruoškite traškųjį krepšelių sluoksnį: dubenyje sumaišykite dribsnius, riešutus, cukrų ir cinamonus. Viską apibarstykite miltais, apšlakstykite sirupu, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir peiliu kapokite, kol visi sviesto gumulėliai apsivels sausais produktais.
- Suminkykite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi ir maišydami įmuškite kiaušinį. Kai masė pasidarys vientisa, po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
- Rabarbarus nulupkite, supjaustykite ir apibarstykite cukraus pudra.
- Tešlą iškočiokite, kad išeitų maždaug 0,5 cm storio lakštas, išspauskite turimų formelių dydžio apskritimus ir jais išklokite formeles, gerokai paspausdami pirštais. Krepšelius subadykite arba priberkite sausų žirnių (kad nesideformuotų krepšeliai) ir 250oC karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Paskui ištraukite, išberkite žirnius, pridėkite rabarbarų, apibarstykite paruoštais trupinukais, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 200oC ir kepkite dar pusvalandį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita