Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Rabarbarai 6 vnt. vidutinio storio lapkočiai
- Pistacijos 300 g
- Cukrus 150 g
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. šaukštas nutarkuotų žievelių
- Gvazdikėliai 6 vnt.
- Marcipanai: masė 1 valg. š.
- Cukraus sirupas 2 valg. š. mėgstamo sirupo rabarbarams apšlakstyti
Kaip gaminti
- Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais.
- Į puodą pilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, gvazdikėlius, nutarkuotas citrinų žieveles, įmeskite cinamonų lazdelę, tada sumeskite rabarbarų šiaudelius, juos pavirkite, kad suminkštėtų, bet neištižtų, išgriebkite iš skysčio ir atvėsinkite.
- Paruoštus tešlos kvadratėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant kiekvieno užtarkuokite po truputį marcipanų masės, išdėliokite rabarbarus, juos apšlakstykite sirupu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite apibarsčiusi kapotomis pistacijomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita