Ingredientai
- Rabarbarai 1 vnt.
- Cukrus 110 g 50 - trapiai tešlai
- Avietės 3 valg. š. šaldytos su cukrumi
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 400 g 200 - trapiai tešlai
- Kondensuotas pienas: 190 g
- Pienas 60 ml
- Sviestas 120 g trapiai tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. trapiai tešlai
- Damerara cukrus: (trapiai tešlai) 5 valg. š.
Kaip gaminti
- Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
- Tuo metu gaminkite tešlą.
- Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.
- Iš karto pasidarykite ir trapią tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Juos sutrinkite su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi.
- Padarykite rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą kokioms 10-15min.
- Kepimo indo dugną patepkite sviestu, pilkite tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarus su avietėmis.
- Sutrupinkite rankomis trapią tešlą ir dėkite į orkaitę. Pabarstykite ruduoju cukrumi.
- Kepkite apie 50 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita