Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 300 g tinka ir mielinė
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Rabarbarai 500 g
- Džiovinti abrikosai 150 g
- Cukrus 100 g
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 arbat. š. trečdalis
- Krakmolas 1 arbat. š. nubrauktas
- Džiūvėsiai 1 valg. š. maltų
Kaip gaminti
1. Rabarbarus supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Abrikosus išmirkykite ir supjaustykite ketvirčiais. Rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir truputį patroškinkite. Kai masė sutirštės, suberkite abrikosus ir troškinkite dar kelias minutes. Tada supilkite vandenyje išleistą krakmolą, įberkite gvazdikėlių, užvirinkite ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies.
2. Tešlą padalykite į du stačiakampius lakštus. Apatinį lakštą, įtiesus į skardą, pabarstykite džiūvėsėliais. Ant jo paskleiskite paruoštą įdarą, uždenkite antruoju lakštu ir sulipinkite kraštus.
3. Pyragą aptepkite tryniu ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje, kol gražiai parus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita