Ingredientai
- Sviestas 250 g saldžiosios grietinėlės sviesto
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Miltai 240 g arba 2,5 stiklinės
- Druska 1 arbat. š.
- Migdolai 50 g be odelių (0,5 stiklinės
- Šokoladas: (0,5 plytelės) 50 g
- Uogienė: (papuošti) 50 ml
- Cukrus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius įpjovimus, imituojančius rankų pirštų raukšleles.
3. Suformuotų „pirštų“ gale įspauskite migdolus ir apie 20 min. kepkite 180 °C orkaitėje.
4. Ištirpinkite šokoladą ir aplink migdolinius „nagus“ padarykite šokoladinį apvadą. Kad „raganos piršteliai“ dar šiurpiau atrodytų, raudonoje uogienėje pamirkykite kitą sausainio galą.
Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms