Ingredientai
- Makaronai 200 g ragelių formos
- Šaldyti žirneliai 200 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Pienas 1 st.
- Miltai 2 valg. š.
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Baigdami virti suberkite žirnelius, pavirkite 2 min. ir nukoškite.
2. Miltus suberkite į puodą, atskieskite pienu, suberkite sūrį ir maišydami kaitinkite. Pavirkite kelias minutes, kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite virtus makaronus, gerai išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.
3. Gatavą patiekalą apibarstykite svieste pakepintais džiūvėsėliais.
Patarimas. Patiekalą pagaminsite greičiau, jei makaronus su žirneliais išvirsite iš anksto. Tik į verdantį padažą sukrėtę šaltus makaronus neskubėkite puodo nukelti nuo ugnies – pakaitinkite kelias minutes, kad makaronai sušiltų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita