Ingredientai
- Kiauliena 400 g
- Bulvės 1 kg
- miežinės kruopos 110 g
- Morkos 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Agurkai 130 g konservuoti
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 3 vnt. kvapieji
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į šaltą vandenį, įmeskite laurų lapelius ir pipirus, virdami nugriebkite putas.
2.Kruopas nuplaukite, supilkite į sultinį ir virkite, kol beveik suminkštės. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite daržoves. Į puodą dėkite bulvių kubelius, sriubą vėl užvirkite.
3.Dėkite aliejuje apkeptus smulkintus svogūnus, morkas, gabalėliais pjaustytus agurkus ir pomidorų pastą. Išmaišykite.
4.Virkite, kol visi produktai bus minkšti. Pagardinkite druska, pipirais.
5.Tiekite su grietine ir mėgstamais smulkintais žalumynais (krapais, petražolėmis).
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita