Ingredientai
- Kopūstai 200 g pusė raudongūžio kopūsto
- Obuoliai 3 vnt. dideli
- Razinos 50 g besėklės
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. pagal skonį, maltų
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį, maltų
- Medus 1 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys
- Aliejus 1 valg. š. vynuogių kauliukų
- Obuolių tyrė 1 valg. š.
- Brendis (razinoms mirkyti) 50 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.
2. Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.
3. Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita