Ingredientai
- Sviestas 320 g 120 - tortui ir 200 - sviesto kremui
- Cukrus 300 g tortui
- Kiaušiniai 2 vnt. tortui
- Vanilė 1 arbat. š. ekstraktas - tortui
- Miltai 250 g tortui
- Kepimo milteliai 3 arbat. š. tortui
- Kakava 2 valg. š. miltelių - tortui
- Grietinėlė 240 ml tortui
- Maistiniai dažai: (raudoni 1 - 1.5 - tortui) 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 0.5 - tortui
- Trešnės: (papuošimui - tortui) 1 st.
- Miltelinis cukrus 400 g sviesto kremui
- Pienas 2 valg. š. sviesto kremui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite).
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais. Viską išsijokite keletą kartų.
- Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su raudonais maistiniais dažais.
- Sviestą gerai išmaišykite su cukrumi (iki baltumo) ir po vieną muškite kiaušinius vis gerai išmaišydami masę. Jei masė sluoksniuojasi, įberkite šaukštą paruoštų miltų. Įpilkite vanilės ekstrakto, pusę miltų masės ir pusę raudonos grietinėlės. Gerai išmaišykite. Supilkite likusią raudonos grietinėlės ir miltų masę ir vėl gerai išmaišykite.
- Padalinkite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį krėskite į skardą ir kepkite 15-20 min. Jei turite tris vienodo dydžio skardas, visas tris dalis galėsite kepti vienu metu ir sutaupysite laiko.
- Iškepusį biskvitą palikite keletai minučių skardoje atvėsti. Išimkite iš skardos ir leiskite biskvitui galutinai atvėsti. Taip pasielkite su visais biskvitais. Biskvitai turi būti absoliučiai atvėsę prieš tepant sviesto kremą!
- Paruoškite sviesto kremą. Gerai ištrinkite sviestą ir laipsniškai po truputėlį berkite cukraus pudrą ir pieną. Viską gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą pastovėti 10-15 min., kad kremas apstingtų.
- Atvėsusių biskvitų kraštus ir viršų aštriu peiliu apipjaustykite ir suteikite griežtą geometrinę formą. Visi biskvitai turi būti vienodo dydžio.
- Dėkite vieną biskvitą į lėkštę ir jo viršų padenkite paruošta kremo mase. Dėkite ant viršaus antrą biskvitą ir vėl jį padenkite sviesto mase. Uždėkite paskutinį biskvitą ant viršaus ir dėkite 15-30 min. į šaldytuvą.
- Sustingusį suteptą tortą aptepkite likusia sviesto kremo mase ir papuoškite trešnėmis. Dėkite 15-30 min. į šaldytuvą sustingti ir patiekite. Šis tortas skaniausias būna kitą dieną, kai biskvitas per naktį sugeria visus torto skonius.
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė