14 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 58
Jau įvertinote šį receptą

Raudonojo aksomo tortas

Raudonojo aksomo tortas
Raudonojo aksomo tortas / Viktorijos Ramašauskaitės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite).
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais. Viską išsijokite keletą kartų.
  3. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su raudonais maistiniais dažais.
  4. Sviestą gerai išmaišykite su cukrumi (iki baltumo) ir po vieną muškite kiaušinius vis gerai išmaišydami masę. Jei masė sluoksniuojasi, įberkite šaukštą paruoštų miltų. Įpilkite vanilės ekstrakto, pusę miltų masės ir pusę raudonos grietinėlės. Gerai išmaišykite. Supilkite likusią raudonos grietinėlės ir miltų masę ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Padalinkite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį krėskite į skardą ir kepkite 15-20 min. Jei turite tris vienodo dydžio skardas, visas tris dalis galėsite kepti vienu metu ir sutaupysite laiko.
  6. Iškepusį biskvitą palikite keletai minučių skardoje atvėsti. Išimkite iš skardos ir leiskite biskvitui galutinai atvėsti. Taip pasielkite su visais biskvitais. Biskvitai turi būti absoliučiai atvėsę prieš tepant sviesto kremą!
  7. Paruoškite sviesto kremą. Gerai ištrinkite sviestą ir laipsniškai po truputėlį berkite cukraus pudrą ir pieną. Viską gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą pastovėti 10-15 min., kad kremas apstingtų.
  8. Atvėsusių biskvitų kraštus ir viršų aštriu peiliu apipjaustykite ir suteikite griežtą geometrinę formą. Visi biskvitai turi būti vienodo dydžio.
  9. Dėkite vieną biskvitą į lėkštę ir jo viršų padenkite paruošta kremo mase. Dėkite ant viršaus antrą biskvitą ir vėl jį padenkite sviesto mase. Uždėkite paskutinį biskvitą ant viršaus ir dėkite 15-30 min. į šaldytuvą.
  10. Sustingusį suteptą tortą aptepkite likusia sviesto kremo mase ir papuoškite trešnėmis. Dėkite 15-30 min. į šaldytuvą sustingti ir patiekite. Šis tortas skaniausias būna kitą dieną, kai biskvitas per naktį sugeria visus torto skonius.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.