Ingredientai
- Serbentai 1500 g raudonųjų
- Žemuogės 300 g
- Vanduo 600 ml
- Cukrus 1 g kaip apskaičiuoti jo kiekį, žr. recepte
Kaip gaminti
1. Švarius ir nuo šakelių nuskabytus serbentus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir ant nedidelės ugnies virti, kol uogos suminkštės.
2. Ant kito puodo uždėti sietelį, išklotą dvigubu marlės sluoksniu, supilti serbentų kompotą ir palikti per naktį vėsioje patalpoje.
3. Kitą dieną sietelyje likusius tirščius dar truputį nuspausti. Puode esantį skystį pamatuoti. Kiekvienam litrui skysčio imti 800 g cukraus. Viską supilti į puodą, užvirinti ir virti, kol ištirps cukrus.
4. Suberti švarias žemuoges, pavirti dar apie 10 min.
5. Džemas išviręs, kai ant lėkštės užlašintas lašas greitai sustingsta. Jei išskysta, reikia dar pavirti.
6. Gatavą džemą išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita