Ingredientai
- Agurkai 8 vnt. nedidelių, maždaug 8 cm ilgio (kiek telpa į stiklainį)
- Krapų žiedynai 3 vnt.
- Krienų lapas (galite papildomai įdėti ir šaknį) 1 vnt.
- Bazilikai 20 g keli lapeliai
- Česnakai 5 skiltelės
- Juodųjų serbentų lapai 5 vnt.
- Ąžuolo žievės gabaliukas (arba 3 ąžuolo lapai) 1 vnt.
- Druska 200 g rupios
Kaip gaminti
1. Krapų, krienų, bazilikų lapus susmulkinkite. Česnakų skilteles supjaustykite nestorais griežinėliais, susmulkinkite krieno šaknį (jei dėsite) ir sumaišykite su lapais.
2. Ant stiklainio dugno dėkite ąžuolo ir serbentų lapus, ant jų – agurkus, vis apibarstydama susmulkintais žalumynais.
3. Kai stiklainis bus pilnas, suberkite visą druską, pripilkite šalto vandens, uždenkite keliagubu marlės sluoksniu ir trim paroms palikite įrūgti. Stiklainį retkarčiais krestelėkite, kad druska greičiau ištirptų.
4. Po 3 dienų sūrymą nupilkite, agurkus perplaukite švariu vandeniu (kelis kartus įpilkite vandens į stiklainį ir vėl nupilkite).
5. Galiausiai užpilkite švariu vandeniu, uždenkite dangteliu ir laikykite vėsioje vietoje.
Pastaba. Įrūgusius agurkus galima ir pasterizuoti, tuomet jie ilgiau neges, nereikės laikyti vėsioje vietoje.
(Produktų kiekis apskaičiuotas vienam trilitriniam stiklainiui)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių