Ingredientai
- Kopūstai 2 kg
- Spanguolės 100 g
- Druska 2 valg. š. 2-3
- Obuoliai 4 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Cukrus 1 valg. š.
- Kmynai 3 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Kopūstus nestambiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite.
- Tuomet sluoksniuokite kopūstus, morkas, su nuluptais ir perpus perpjautais obuoliais bei spanguolėmis į indą.
- Kaskart po sluoksniavimo užberkite pagal skonį druskos, cukraus, kmynų. Kad atsirastų daugiau sulčių, galite šį turinį nestipriai pastuksenti. Kuo? Paprasčiausias įrankis, kurį pasigaminsite per kelias minutes: šampano ar kitokį butelį ilgesniu, patogiu į ranką paimti kakleliu pripilkite vandens ir užsukite.
- Nepamirškite taip paruoštų kopūstų prislėgti ir pastatyti į šiltą vietą, kad pradėtų rūgti.
- Kartkartėmis pamaišykite juos ar pabadykite peiliu, kad išeitų susidaręs oras.
- Po 4-5 dienų jau galėsite skanauti. Arba jei pasigaminsite daugiau (4 žmonėms nurodytą ingredientų kiekį dauginkite iš 4), sandariai sudėkite į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita