Ingredientai
- Kopūstai 4 vnt. mažos galvutės; gali būti vasariniai kopūstai
- Česnakai 4 skiltelės
- Krienai 100 g arba pagal skonį; šaknų arba lapų
- Druska 30 g
- Vanduo 1 l
- Ąžuolo šakelės/lapai 1 sauja
Kaip gaminti
1. Jei kopūstai labai maži, pjaustykite ketvirčiais, jei didesni, padalykite į 6–8 dalis. Sudėkite įrauginimo indą, į tarpelius prikaišiokite česnakų skiltelių (tinka ir žiedynai ar žiedkočiai), ant viršaus uždėkite krienų šaknies gabaliukų, ąžuolo šakelių arba lapų, užklokite krienų lapais.
2. Užpilkite sūrymą, sumaišytą iš 30 g druskos 1 l vandens, kad apsemtų visus lapus, ir kambario temperatūroje palikite 3–5 dienas. Vėliau išneškite į vėsesnę vietą.
Šiuos kopūstus geriausia valgyti po 2 savaičių, kai gerai įrūgsta.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių