Ingredientai
- Agurkai 2 vnt. rauginti
- Bulvės 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Perlinės kruopos 4 valg. š. mirkytų
- Aliejus 30 ml šlakelis - kepti
- Kiauliena 100 g pagal poreikį - sultiniui
- Vanduo 2500 ml sultiniui
- Salierai 200 g gumbo - sultiniui
- Paprikos 100 g saldžiosios - sultiniui
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis - sultiniui
- Laurų lapai 1 vnt. sultiniui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žirneliai - sultiniui
- Druska 1 žiupsnelis sultiniui
Kaip gaminti
- Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius.
- Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį nuplautų petražolių ir dar pavirkite apie 15–20 minučių.
- Iš išvirusio sultinio išgriebkite į dubenėlį mėsos gabalėlius.
- Sultinį nukoškite ir vėl supylę į puodą užvirkite, sumeskite gabalėliais pjaustytas bulves, tarkuotas (arba gabalėliais pjaustytas) morkas, mirkytas perlines kruopas ir raugintus agurkus. Virkite, kol suminkštės.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų suberkite smulkintą svogūną. Šiek tiek apkepkite. Tada suberkite virtą mėsą ir ją taip pat apkepkite.
- Mėsą su svogūnais berkite į baigiančią virti sriubą ir dar apie 5 minutes pavirkite.
- Nukaiskite, pagal skonį pasūdykite.
- Tradiciškai ši sriuba patiekiama su grietine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita