Ingredientai
- Kopūstai 1 kg raugintų
- Daržovių sultinys 750 ml tirpaus
- Morkos 3 vnt. 300 g
- Porai 1 vnt. 300 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Moliūgo sėklos 5 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Kadagių uogos 2 vnt.
- Grietinė 4 valg. š.
- Duona 4 vnt. nedideli baltos duonos kepaliukai
Kaip gaminti
1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės.
2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinti. Suminkštėjusias daržoves sukrėsti į verdančius kopūstus, suberti moliūgų sėklas ir baigti virti.
3. Nupjauti duonos kepaliukų viršų, išskobti dalį minkštimo. Šiuos savotiškus dubenėlius padžiovinti orkaitėje prieš pat patiekiant sriubą. Į apdžiūvusius ir įkaitusius pripilti sriubos, pagardinti grietine ir iš karto patiekti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita