Ingredientai
- Kopūstai 1 kg rauginti
- Daržovių sultinys 750 ml
- Morkos 300 g
- Porai 300 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Moliūgo sėklos 5 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Kadagių uogos 7 vnt.
- Grietinė 4 valg. š.
- Duona 200 g dubenėlis baltos duonos skrebučių
Kaip gaminti
1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės.
2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite. Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti.
3. Prieš patiekdami sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje, kubeliais supjaustytą duoną geriau kepti ne keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinti orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita