„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Raugo duona su džiovintais baravykais

Raugo duona su džiovintais baravykais
Raugo duona su džiovintais baravykais / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Tiesa, jis tiks tiems, kas jau turi pasigaminto raugo. O jei neturite, netrukus pamokysime, kaip jo pasiruošti.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš vakaro grybus užpilkite vandeniu ir palikite per naktį brinkti. Raugą sumaišykite su miltais ir vandeniu, uždenkite maistine plėvele ir taip pat palikite rūgti per naktį.

2. Svogūną pakepinkite su šaukštelių taukų. Grybus išimkite iš vandens, pasmulkinkite, sudėkite į pakepintus svogūnus ir kepkite kelias minutes. Sudėkite į grybus likusius taukus, supilkite vandenį likusį nuo grybų mirkimo ir kaitinkite, kol taukai ištirps.

3. Grybų masę supilkite į smulkintuvą, supilkite taip pat likusį vandenį (120 ml) ir suplakite iki vientisos masės.

4. Į maišykle supilkite miltus, raugo ir grybų mases. Maišykite vidutiniu greičiu 3 minutes arba kol skysčiai susijungs su miltais. Palikite tešlą pailsėti 15 minučių. Po 15 minučių sudėkite druską ir maišykite lėtesniu nei vidutiniu greičiu 5-7 minutes, kol druska ištirps ir tešla taps glotni ir vientisa.

 

5. Ištepkite dubenį aliejumi, įdėkite į jį iš maišyklės dubens išimtą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai, kol tešla pakils dvigubai. Pakilusią tešlą perlankstykite ir palikite vėl pakilti. Kas esat susipažinę su „sourgdough“ tešlos technika žinosite kaip lankstyti, nežinantys pasižiūrėkite Youtube filmukus įvedę paieškos laukelyje „How to make sourdough bread“. Perlankstinėti tešlą vis ją pakildant galite keletą kartų, nuo to duonos skonis tik gerės

6. Orkaitę įkaitinkite iki 240°C karčio. Į orkaitę įdėkite kepimo indą su dangčiu, kad taip pat įkaistų.

7. Galutinai pakilusią duoną atsargiai įdėkite į įkaitintą kepimo indą, uždenkite dangčiu ir kepkite 30 minučių. Po 30 minučių nuimkite dangtį, sumažinkite kaitrą iki 200°C karščio ir kepkite 15-20 minučių arba kol duona gražiai apskrus. Kad patogiau būtų transportuoti pakilusią duonos tešlą į karštą kepimo indą, paskutinį duonos kildinimą dariau tiesiai ant kepimo popieriaus, kurio kraštus suėmus saugiai įdėjau tešlą į indą kartu su kepimo popieriumi.

8. Iškepusią duona ištraukite iš kepimo indą ir atvėsinkite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.