Ingredientai
- Miltai 130 g
- Burokėliai 1 vnt. virtas
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Pienas 500 ml galite naudoti ir augalinį, pvz., migdolų
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 arbat. š.
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Burokėlį sutarkuokite smulkia tarka.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, paplakite, kad neliktų miltų gumuliukų ir leiskite pastovėti 20-30 min.
3. Gerai įkaitintoje keptuvėje, vos vos ją patepdami aliejumi prieš kiekvieną blyną, iškepkite plonus lietinius.
4. Rausvus blynelius galite patiekti su kreminiu sūriu, su trintu avokadu ir šiek tiek pipirų bei druskos, su lengvomis salotomis – pasitelkite fantaziją!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės