Ingredientai
- Daržovių sultinys 1 l
- Česnakai 4 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. pusė gumbo
- Ryžiai 250 g rausvieji ryžiai (galima rinktis kitus mėgstamus)
- Vynas 100 ml sausas baltas
- Sviestas 1 valg. š.
- kreivabūdės 200 g
- Pievagrybiai 200 g
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuotas
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite apie 3 minutes. Sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą saliero gumbą, įpilkite 100 mililitrų virinto vandens, uždenkite ir troškinkite, kol saliero gabaliukai suminkštės, o vanduo išgaruos (apie 7 minutes).
2. Suberkite ryžius, sudėkite pjaustytus grybus ir maišydami kepkite 2–3 minutes. Supilkite vyną, leiskite jam išgaruoti ir įpilkite pusę karšto sultinio. Sumažinkite ugnį ir maišydami troškinkite dar 2–3 minutes. Kai sultinys susigers į ryžius, vėl jo pripilkite, kad ryžiai visada būtų apsemti. Pagardinkite druska, pipirais ir kartais pamaišydami troškinkite apie 15 minučių, kol ryžiai suminkštės.
3. Tiekdami kiekvieną ryžių lėkštę apibarstykite tarkuotu parmezanu ir žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita