Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt. stambūs
- Kiaušinių tryniai 1 vnt.
- Mocarelos sūris 400 g idealu – „fior di latte“
- Parmezano sūris 20 g
- Muskatas 2 žiupsnelis malto
- Pomidorų tyrė 5 valg. š. „Mutti“ (arba kitos, bet geriausiai tinka būtent ši)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Bazilikai 1 sauja šviežių
Kaip gaminti
1. Išplakite kiaušinius ir supilkite juos į indą su miltais, pasilikdami stiklinėje 30 g miltų minkymui. Išminkykite tešlą, kad taptų vientisa ir elastinga.
2. Iškočiokite ir suteikite raviolių tešlai sferos formą (tai galima daryti ir tešlos mašina).
3. Pasiruoškite įdarą: susmulkinkite mocarelą, suberkite parmezaną ir pagardinkite trintais muškato riešutais, išmaišykite.
4. Ant iškočiotos raviolių tešlos tolygiai išdėliokite įdaro kauburėlius, taip užpildykite pusę tešlos ploto. Tada uždenkite sluoksnį su įdaro kauburėliais likusiu sluoksniu ir išspauskite virtinukus specialia formele.
5. Virkite pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.
6. Iš anksto keptuvėje pasiruoškite padažą: pakepinkite česnako skiltelę aliejuje, tada ją išmeskite ir pilkite pomidorų tyrę, pamaišykite.
7. Patiekdami raviolius lėkštėje, gausiai pagardinkite padažu, papuoškite bazilikų lapeliais, pabarstykite pipirais.