Ingredientai
- Aliejus 4 valg. š. tešlai ir padažui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Vanduo 1 st. 0,5 - tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Faršas 300 g 300 - 400 avienos - įdarui
- Svogūnai 2 vnt. 0,5 - įdarui ir 1 - padažui
- Bazilikai 10 g keli lapeliai - įdarui ir padažui smulkinti
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui ir penkių pipirų mišinys - padažui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui ir padažui
- Pomidorai 300 g 1 indelis konservuotų - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Pomidorų pasta: (padažui) 3 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite.
2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite keturkampiais, per vidurį dėkite įdaro, užlenkite ir gerai užspauskite kraštus. Virkite sūdytame vandenyje.
3. Padažui smulkiai supjaustykite svogūną, sugrūskite česnaką ir apkepkite su aliejumi. Į keptuvę suverskite pomidorus, šakute ar medine mentele susmulkinkite, pagardinkite pipirais, druska ir cukrumi.
4. Ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių, tada sudėkite pomidorų pastą, smulkintus bazilikus ir dar troškinkite apie 10 minučių. Išvirtus raviolius sudėkite į dubenį ir apipilkite paruoštu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita