Ingredientai
- Sviestas 180 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 1 st.
- Miltai 150 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Razinos 100 g besėklių tamsių
- Riešutai 1 st. mėgstamų ar jų mišinio
- Brendis: 100 ml
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Medus 2 valg. š. skysto
- Datulės 50 g
- Obuoliai 2 vnt.
Kaip gaminti
- Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu.
- Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų.
- Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.
- Sausoje keptuvėje paskrudintus riešutus sumalkite. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir medumi.
- Įmaišykite plaktus kiaušinius, kepimo miltelius, cinamoną, nutarkuotas citrinos žieveles ir miltus. Kai masė taps tolygi, įmaišykite nuspaustas razinas, datules ir riešutas, viską gerai išsukite.
- Pyrago tešlą krėskite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Palaukite, kol pyragas atvės, ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita