Ingredientai
- Lazdynų riešutai 300 g 100 g tešlai ir 200 g įdarui
- Miltelinis cukrus 50 g tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 125 g tešlai
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Pienas 1 valg. š. tešlai
- Cinamonas 1 žiupsnelis tešlai
- Uogienė (juodųjų serbentų, aviečių ar kitokia tamsesnė, arba marmeladas) (įdarui) 80 g
Kaip gaminti
1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys vienalytė masė. Įsukite tešlą į maistinę plėvelę, 30 min. laikykite šaltai. Įdaro riešutus gerai sumaišykite su marmeladu.
2. Tarp dviejų celofaninių maišelių iš tešlos iškočiokite gana ploną pailgą lakštą ar du mažesnius. Vienodai ištepkite įdaru, celofaniniu maišeliu prilaikydami susukite į ritinėlį ir pusvalandį laikykite šaldymo kameroje. Išėmę supjaustykite maždaug 4 mm pločio skridinėliais, juos išdėliokite skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ºC.
3. Maždaug po 15 min. iškepusias dar karštas „sraigutes“ pabarstykite milteliniu cukrumi.
Egidijaus Jasiulio nuotr./Konditerinės knygos „Kvepiantys“ autorė Daiva Trečiokaitė |
Receptas knygos „Kvepiantys“ autorės Daivos Trečiokaitės
„Į vieną tašką susisukanti linija, primenanti sraigės „namuką“, nuo seno laikyta kūrybos ir ritmo simboliu. Sraigės forma gana dažna konditerijoje: ir vyniotiniai, ir sausainiai, ir štrudeliai sukami tokiu pačiu principu. Šie trapūs sausainėliai ypač tinka prie arbatos.“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita