Ingredientai
- Riešutai 100 g lazdynų ar kitokių mėgstamų
- Mielės 20 g šviežių
- Medus 2 arbat. š. skysto
- Vanduo 250 ml kūno temperatūros
- Avižiniai dribsniai 100 ml arba sėlenų
- Miltai 240 g 60 g rupių kvietinių ir 180 g kvietinių
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Riešutus paskrudinkite 200 laipsnių orkaitėje 5–7 minutes ir nulupkite luobeles.
2. Mieles ir medų ištirpinkite šiltame vandenyje. Suberkite avižinius dribsnius arba sėlenas ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
3. Supilkite aliejų, druską, miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Galiausiai įminkykite riešutus, uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite 40 minučių, kad pakiltų.
4. Iškilusią tešlą minkykite ant miltais apibarstyto stalo ir suformuokite apvalų kepalą. Padėkite jį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir pusvalandžiui palikite kilti.
5. Kepkite 250 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Dar 20–25 mi nutes duoną laikykite išjungtoje orkaitėje. Kad pluta būtų traškesnė, kepalą kelis kartus apšlakstykite vandeniu. Atvėsinkite neužkloję rankšluosčiu.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita