Ingredientai
- Riešutai 150 g mėgstami
- Razinos 150 g
- Džiūvėsiai 150 g saldūs vaniliniai džiūvėsėliai
- Vaisių sirupas 3 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Miltelinis cukrus 50 g
Kaip gaminti
1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite.
2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.
3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir džiūvėsėlius, supilkite medų, sirupą ir viską gerai išminkykite.
4. Iš gautos masės darykite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos milteliniame cukruje.
Į šią masę dar galima dėti sirupe virtą apelsino žievelę. Tokie saldainukai – tai ir puiki dovana švenčių proga! Saldžiąją staigmeną tereikia gražiai supakuoti.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita