Ingredientai
- Miltai 100 g
- Rudasis cukrus 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 5 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Riešutai 300 g smulkintų lazdynų, graikinių, žemės ir nesūdytų pistacijų
- Razinos 1 st.
- Džiovinti abrikosai 100 g
- Džiovintos slyvos 100 g
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir palaikykite šiltame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. Nuvarvinkite, slyvas ir abrikosus supjaustykite į keturias dalis. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir druską. Sudėkite vaisius ir riešutus, išmaišykite. Riešutai ir vaisiai turi būti padengti miltų mišiniu.
3. Kitame inde gerai suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi. Masė turi būti tiršta ir puri. Supilkite kiaušinius į miltų ir riešutų mišinį, išmaišykite.
4. Tešlą supilkite į riebalais pateptą skardą, pašaukite į 180°C orkaitę ir kepkite maždaug valandą arba kol paviršius gražiai paruduos ir duona atšoks nuo sienelių. Tiesa, jei paviršius ėmė ruduoti per greitai, uždenkite skardą folija. Išimkite duoną iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kulinaro patarimas. Riešutų ir vaisių duona bus gardesnė, jei ją suvyniosite į maistinę plėvelę ir kelias dienas palaikysite. Kambario temperatūroje šis kepinys gali būti laikomas iki dviejų savaičių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita