Ingredientai
- Anakardžių riešutai 2 valg. š. riešutų kremui
- Kriaušės 2 vnt. 1 riešutų kremui, 1 kepimui
- Migdolų sviestas 2 arbat. š. riešutų kremui
- Citrinos sultys 1 arbat. š. riešutų kremui
- Klevų sirupas 2 valg. š. 1 riešutų kremui ir 1 gervuogėms ir dar truputis keptai kriaušei
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š. riešutų kremui
- Gervuogės 70 g ir dar panašiai tiek pat papuošimui
- Sviestas 1 arbat. š. keptai kriaušei
- Lazdynų riešutai 1 sauja papuošimui
Kaip gaminti
1. Anakardžius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame valandai (galima ir per naktį).
2. Elektrinio trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius su prinokusia kriauše, klevų sirupu, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Išsukus dedame migdolų sviestą ir vėl sukame, kol susimaišys.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Lazdynų riešutus paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Jiems atvėsus, triname tarp delnų, kad nusiimtų luobelės. Stambiai supjaustome.
5. Kriaušę perpjauname į dvi dalis ir ant nedidelės ugnies pakepiname, kol apskrus ir suminkštės. Pačioje pabaigoje ant kriaušės pilame klevų sirupą.
6. Gervuoges dedame į mažą puodą su klevų sirupu ir verdame, kol sutirštės.
7. Į dubenėlį dedame kremą, kepintą kriaušę, karštas gervuoges. Puošiame kepintais lazdyno riešutais ir šviežiomis gervuogėmis. Papidomai dedame truputėlį migdolų sviesto.