Ingredientai
- Sviestas 100 g tešlai ir 1 valg. š. tirpinto sviesto įdarui
- Cukrus 100 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 kiaušinis įdarui ir 2 tryniai tešlai
- Migdolų esencija (tešlai) 1 arbat. š.
- Miltai 2 st. tešlai
- Lazdynų riešutai 1 st. arba karijų, arba graikinių riešutų; įdarui
- Rudasis cukrus 180 g įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius, migdolų esenciją ir miltus, užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaltai.
2. Iškočiokite iš tešlos apskritus paplotėlius, išklokite jais negilias formeles ir 8–10 min. pakepkite 200°C temperatūros orkaitėje.
3. Per tą laiką paruoškite įdarą. Dubenyje suplakite kiaušinį su ruduoju ir vaniliniu cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos, įmaišykite tirpintą sviestą, suberkite riešutus ir gerai išmaišykite.
4. Sudėkite įdarą į apkeptus tešlos krepšelius, kepkite 180°C temperatūroje, kol cukrus virs karamele – apie 30 min. Kai riešutų krepšeliai iškeps, atvėsinkite ir patiekite su vaniliniais ledais.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita