Ingredientai
- Miltai 350 g Tešlai
- Cukrus 200 g Tešlai
- Sviestas 250 g Tešlai ir įdarui 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. Tešlai
- Riešutai 3 st. Įdarui; karijų, graikinių arba lazdynų riešutų (galima naudoti ir riešutų mišinį)
- Rudasis cukrus 125 g Įdarui
- Medus 125 g Įdarui
- Grietinėlė 3 valg. š. Įdarui; riebios
- Druska 1 arbat. š. Tešlai; žiupsnelis
Kaip gaminti
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje.
- Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą, padarykite įdubą, įpilkite 3 šaukštus vandens, įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai valandą palaikykite šaldytuve. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite juo kepimo formą, prispauskite kraštus ir 20 min. palaikykite šaltai. Pašaukite į 210 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min. Palikite atvėsti.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, įmaišykite medų ir grietinėlę, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukrus. Kai karamelė užvirs, įmaišykite smulkintus riešutus. Sukrėskite dar karštą įdarą į apkeptą tešlos paplotį, tolygiai paskirstykite ir kepkite apie 20 min. Prieš tiekdama atšaldykite.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita