Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Miltai 250 g
- Migdolai 1 st. sauja
- Lazdynų riešutai 1 st. sauja
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Obuoliai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Cukrus 1 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Džemas 4 valg. š. abrikosų
- Romas 20 ml
Kaip gaminti
- Visus riešutus nuplaukite, nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite kočėlu taip, kad vieni liktų stambesni, kiti – smulkesni.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite iki purumo, baltymus padėkite šaltai. Morkas nuskuskite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Obuolį perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, sutarkuokite stambia trintuve. Sviestą su cukrumi išsukite, po truputį įmaišykite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, smulkintus riešutus, obuolį, morkas, supilkite romą, trynių plakinį, krėskite džemą, pagal skonį berkite cinamono ir viską gerai išmaišykite.
- Baltymus išplakite ir labai atsargiai įmaišykite į tešlą. Karščiui atsparią stačiakampę kepimo formą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
- Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita