Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai ir 7 tryniai įdarui
- Aliejus 1 valg. š. tešlai
- Actas 1 arbat. š. 10 lašų, tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Lazdynų riešutai 250 g įdarui
- Grietinė 100 g įdarui
- Meduolių trupiniai (įdarui) 70 g
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. įdarui
- Pieninis šokoladas (įdarui) 50 g
- Sviestas 2 valg. š. įdarui
- Apelsinų cukatos (įdarui) 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi.
2. Tešlą kuo ploniau iškočiokite, perkelkite ant drobinės skepetos ir ištampykite rankomis. Palikite apdžiūti.
3. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus riešutus sumaišykite su grietine, sudėkite su cukrumi išsuktus trynius, meduolių trupinius, suberkite cukatas, tarkuotą šokoladą ir išmaišykite.
4. Apdžiūvusį tešlos lakštą aptepkite ištirpintu sviestu ir paskleiskite įdarą. Suvyniokite, gerai užspauskite kraštus ir užlenkite juos į apačią. 200°C karštumo orkaitėje kepkite 30–40 min.
Patarimas. Šį skanėstą pagaminti ne taip paprasta, nes jo tešla turi būti kuo plonesnė. Jeigu pavyksta, vyniotinis tiesiog tirpsta burnoje. Prie jo labai tinka vaniliniai ledai.