Ingredientai
- Kiaušiniai 11 vnt. 8 mažesni, kietai virti kiaušiniai ir 3 vidutinio dydžio rikotos/špinatų masei
- Varškė 6 vnt. suformuoti varškės rutuliukai, 9% riebumo
- Špinatai 450 g šaldyti, smulkinti
- Rikotos sūris 250 g tinka ir naminis
- Pienas 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Porai 10 g gabaliukas smulkinto poro arba svogūno
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus.
2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).
3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite susidariusį vandenį. Jei reikia, dar kartą sutrinkite į tyrę. Rikotos sūrį išplakite su kiaušiniais, pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišykite.
4. Į keksiukų kepimo formą (aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) įdėkite šiek tiek paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatykite po virtą kiaušinį (8 vnt.), į likusias formeles – po 1 varškės rutuliuką. Paviršių uždenkite likusia flans'ų mase.
5. Kepkite 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Patiekite su majonezu ir šviežiomis daržovių salotomis.
Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita